Re-integratie is zoeken naar mogelijkheden en deze benutten
Ziek zijn is vervelend. Voor werknemers, Èn voor werkgevers. Met de juiste begeleiding, training en adviezen is het vaak mogelijk om een passende functie te vinden. De consultants van Werkcompleet hebben veel werknemers weer aan de slag geholpen.
Werkcompleet richt zich op re-integratie eerste en tweede spoor, in het kader van de Wet verbetering poortwachter.
Het eerste spoor re-integratie in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, is gericht op die werknemer die langdurig ziek is, maar wel de focus hebben liggen op terugkeer binnen de eigen organisatie. Binnen zes tot acht weken moet de medewerker naar de Bedrijfsarts om een plan van aanpak op te stellen om weer terug te keren in eigen werk. In het eerste spoor, dient er gekeken te worden of het eigen werk passend is, passend te maken is, er ander passend werk is of ander werk passend te maken is. Hierbij dient niet alleen gekeken te worden binnen het bedrijf maar ook naar passende werkplekken buiten het bedrijf van de werkgever.
De arbeidsdeskundige beoordeelt uiteindelijk of er passend werk is bij de werkgever van de zieke werknemer. Vaak wordt dat na een jaar beoordeeld en wordt het tweede spoor ingezet. Het kan ook zijn dat al in een eerder stadium duidelijk is dat het eigen werk niet passend is en er ook geen andere passende functies zijn. Dan is het van belang om zo snel mogelijk het tweede spoor in te zetten.
Het tweede spoor re-integratie heeft als doel een passende functie buiten de eigen organisatie te vinden. We gaan uit van de te benutten mogelijkheden en begeleiden de werknemer naar een passende functie. Deze mogelijkheden staan omschreven in de FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) en het Arbeidsdeskundig advies. Aan de start van een re-integratietraject, nemen wij deze lijsten door met de deelnemer en vragen of de diagnose, van de Bedrijfsarts klopt. Het plan wordt opgesteld en we gaan aan de slag. De deelnemer krijgt van ons een werkmap met daarin opdrachten om een beeld te krijgen waar we gaan zoeken op de arbeidsmarkt. Wat zijn de interesses, competenties en vaardigheden van de deelnemer die ingezet kunnen worden in de nieuwe functie? Welke type branches, organisaties zijn interessant? Wie van die interessante branches en organisaties kennen wij en kunnen daar een netwerkgesprek mee voeren, om meer informatie over die branche of organisatie te krijgen? Is de deelnemer in staat om lastige vragen in het sollicitatiegesprek te beantwoorden? Als we dat in beeld hebben, gaan we over tot actie richting de lokale arbeidsmarkt. Het zoeken naar die ene leuke baan!
De werkgever krijgt 1x per zes weken een uitgebreide voortgangsrapportage van Werkcompleet, deze kan bijgevoegd worden aan het re-integratieverslag.
Meer informatie?
Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer: 078-7112577 of email: info@werkcompleet.nl
Copyright © 2022. Werkcompleet BV . Alle rechten voorbehouden. Volg ons ook op :